Er komt steeds meer vraag naar elektrische inzethaarden. Dit is niet zo gek, vanwege het gebruiksgemak dat deze haarden met zich meebrengen. Het bekendste merk van elektrische haarden is Dimplex met labels als Faber. Het voordeel van een elektrische haard is het feit dat de stekker slechts in het stopcontact gestoken hoeft te worden voordat er genoten kan worden van het gezellige vuurbeeld. Daarnaast zijn elektrische haarden, mits ze vrijstaand zijn, gemakkelijk te verplaatsen. De naam verklapt het gemak al; de haard hoeft alleen 'ingezet' te worden en hoeft vanwege deze reden vaak niet ingebouwd te worden. Dit scheelt een hoop werk.
Elektrische inzethaarden zijn haarden die geplaatst kunnen worden in een bestaande situatie. Daarnaast zijn ze te combineren met een bestaande schouw. Er zijn twee mogelijkheden als we het hebben over elektrische inzethaarden, namelijk een inzethaard met achterwand en een inzethaard zonder achterwand. De keuze hierin hangt af van de plek waar de elektrische haarden geplaatst gaat worden. Wordt de haard geplaatst in een schouw, dan is er een achterwand nodig. Wordt de keuze gemaakt om de haard als een doorkijkhaard te plaatsen, dan is er geen achterwand nodig. Daarnaast heb je losse elektrische inzethaarden (denk bijvoorbeeld aan een cassette) of een elektrische inzethaard met omkasting. Omdat deze geen inbouwranden heeft, hoeft deze niet ingebouwd te worden en enkel in de bestaande situatie gezet te worden. Als de situatie toch niet passend is, wordt het meestal afgewerkt met een sierlijstje van hout of gips. Een elektrische inzet openhaard is een opmars aan het maken. Niet alleen is het super makkelijk in gebruik, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een duurzaam alternatief voor hun schouw welke zijn niet meer in gebruik nemen. En dat snappen wij maar al te goed!
Er zijn veel verschillende soorten elektrische inzethaarden verkrijgbaar. Het enige verschil waar het in zit is de afwerking van de haard. Zo zijn er losse cassettes op waterdamp welke een afgewerkte bak aan de onderzijde hebben, zodat ze zo in de bestaande situatie geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn er inzethaarden met houtset en decoratieve frame welke de hout op zijn plek houdt en op een klassieke open haard lijkt. Als laatste zijn er 'fireboxen' oftewel elektrische plug & play haarden. Dit zijn elektrische haarden, vaak vierkant, met glas welke als het ware een 'box' zijn welke in de situatie geschoven kan worden. Eromheen wordt de haard afgewerkt met sierlijsten waardoor je een afgewerkte haard krijgt.
Vrij simpel, niet! Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en je bent klaar. De elektrische inzethaarden zet je op de plek neer waar je de haard wilt hebben. Meestal gebeurd dit in een bestaande situatie, zoals een oude schouw welke niet meer gebruikt wordt en waar eerst een oude gashaard of houtkachel in zat. Omdat er in appartementen geen afvoer meer gebruikt mag worden en nieuwbouw gasloos wordt opgeleverd, zoeken mensen naar makkelijke alternatieven. Een elektrische inzethaard is er daar 1 van! Maar wie zegt dat je een klassieke, authentieke uitstraling niet kan nabootsen? Je kan een schouw laten maken en daar een elektrische inzethaard inzetten, waardoor het net echt lijkt! Je hebt alleen geen last meer van de schadelijke uitstoot en dat is wel zo prettig.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen