Een elektrische haard met inbouw mogelijkheden is een makkelijke keuze waarin je alle vrijheid hebt om zelf aan de slag te gaan. Een elektrische inbouwhaard wordt gekozen als basis binnen een meubel, waarin vervolgens de ombouw en de afwerking wordt gekozen. Zo kan je een elektrische haard in een tv meubel bouwen, in een kast, maar bijvoorbeeld ook in je badkamer of veranda. De mogelijkheden van elektrische haarden zijn eindeloos. De elektrische inbouwhaard is een van de meest voorkomende elektrische haarden op de markt. Omdat het enkel een stopcontact nodig heeft, kan je al snel genieten van een realistische vlammenspel. Een elektrische inbouwhaard heb je met verschillende afmetingen, verschillende vlamtechnieken en verschillende vuurzichten. Hieronder leggen wij de verschillen uit.
Een inbouwhaard is prachtig, maar er zijn veel verschillende soorten en mogelijkheden op de markt. Een van de belangrijkste opties en kenmerken is het vuurzicht. Dit bepaald namelijk hoe een haard in de ruimte tot zijn recht komt. Wij maken onderscheid tussen verschillende type elektrische inbouwhaarden met zijn eigen vuuraanzicht, te weten:
Een inbouwhaard elektrisch met 1 zijde is vrijwel altijd alleen van voren te zien en is de meest voorkomende elektrische inbouwhaard. Deze type inbouwhaard met front aanzicht kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een brede 1 zijdige inbouwhaard wordt tegenwoordig vaak toegepast en ingebouwd onder een televisie. Dit geeft een unieke sfeer in je woonkamer. Doordat er veel verschillende varianten op de markt verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een elektrische inbouwhaard voor jouw toepassing beschikbaar. De frontmodellen hebben een strak uiterlijk en worden tegenwoordig ook vaak in een cinewall ingebouwd. Een inbouwhaard elektrisch staat dan mooi als het even breed wordt ingebouwd als de TV.
Een 2 zijdige inbouwhaard (dubbelzijdig), oftewel hoekhaard, is een elektrische inbouwhaard met 2 glazen kanten. Wat vaak voorkomt, is dat deze type inbouwhaarden gebruikt worden in een bestaande situatie, zoals een bestaande schouw. Hierin wordt de oude gashaard of openbaard vervangen en wordt de elektrische hoekhaard er voor in de plaatst ingebouwd. Ook zien wij de hoekhaard steeds vaker voorkomen in keukens, wat echt iets unieks met zich meebrengt. Hiervoor wordt de hoek van een kookeiland gebruikt.
Een 3 zijdige inbouwhaard wordt ook vaak gebruikt in een schouw of muur en brengt een prachtig vuurspel met zich mee door de drie glazen wanden van deze type haarden. Deze haarden komen het best tot zijn recht op een centrale plek binnen je woning. Daarnaast kan je deze haarden ook als ruimteverdeler gebruiken. Als er een tussenmuur beschikbaar is zonder deur, dan kan een 3 zijdige inbouwhaard op de kopse kant worden ingebouwd. Dit brengt een unieke aanzicht met zich mee, waarbij de haard van praktisch elke kant te bewonderen is!
Een 4 zijdige inbouwhaard is een haard waar je letterlijk niet omheen kan. Door middel van de vier glazen kanten en vuuraanzichten is de haard vanuit elke kant te bewonderen. Deze haarden worden in grote open ruimtes met een midden console of paneel ingebouwd om de ruimtes af te breken, maar toch ultiem sfeergenot in huis te brengen.
Een doorkijkhaard wordt vaak gebruikt als roomdivider. Eigenlijk valt deze categorie elektrische inbouwhaard onder de 2 zijdige vuuraanzicht haarden, omdat deze type haarden ingebouwd worden in een muur, waarbij je als het ware door de haard heen kan kijken van de ene ruimte naar de andere ruimte. Veel voorkomende toepassingen is een grote woonkamer waarin een paneel wordt geplaatst waarin de doorkijkhaard ingebouwd wordt of om de woonkamer met de keuken te scheiden, maar toch op deze manier een connectie weet te behouden met de ruimtes.
Een elektrische openhaard inbouwen of installeren gaat vrij gemakkelijk. Kies een geschikte ruimte uit waar de haard geplaatst moet worden. Bij elektrische inbouwhaarden is het meest belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. Dit gaat namelijk volgens het plug & play principe; steek de elektrische inbouwhaard in de stopcontact, zet de haard vervolgens aan en je kan al genieten! Daarnaast zijn er elektrische inbouwhaarden van bijvoorbeeld het merk Faber, waarbij er ook sprake is van waterdamp technieken. Denk bijvoorbeeld aan de Opti-Myst serie. Hierbij is het, voor gebruiksgemak, ook handig als de elektrische haard voor inbouw doeleinden aangesloten wordt aan het waternet. Zo voorkom je bijvullen en hoef je de elektrische haarden alleen nog maar met de afstandsbediening aan- en uit te zetten! Een elektrische inbouwhaard is prachtig en wordt steeds populairder. Dat zien wij ook terug bij onze fabrikanten waar wij 1 op 1 mee samenwerken. In Nederland worden er namelijk ook veel appartementen gebouwd welke geen gasaansluiting hebben én geen hout mogen stoken. Vanwege brandveiligheid waarbij beslissingen vaak gemaakt worden middels een VVE, zijn inbouwhaarden op elektriciteit bij uitstek de makkelijkste en slimste keuze. Maar hoe bouw je een elektrische inbouw sfeerhaard op de juiste manier in? Er zijn veel verschillende elektrische sfeerhaarden namelijk, waarbij je goed moet kijken of de haard een decoratieve frame / rand heeft welke om de haard heen zit, zodat je de haard als het ware in een nis of insparing kan schuiven. Andere elektrische inbouwhaarden hebben namelijk opzetranden. Hierbij komt er geen frame te pas, maar wordt de elektrische inbouwhaard randloos ingebouwd.
Vaak krijgen wij de vraag of een elektrische inbouwhaard met brandwerend plaatmateriaal ingebouwd moet worden. In principe wordt een elektrische sfeerhaard zelf niet warm. Aan de voorzijde zit meestal een rooster waarbij er warme lucht uit de haard wordt geblazen. Dit geeft een bepaalde gevoelstemperatuur af, maar het is niet zo dat je je hand verbrand of dat de kachel warm wordt. vanwege deze reden kan je een elektrische inbouwhaard in elke gewenste materiaal inbouwen, zoals MDF, gips, steen, beton, hout, etc. Je kan uiteraard altijd gebruik maken van brandwerende platen, zoals Fermacel als dit jou een fijner gevoel geeft, maar in principe is dit overbodig.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen