Een vuurkorf kan niet alleen voor een heerlijke warmte zorgen, maar ook voor heel veel gezelligheid. Of je nou gezellig een wijntje rond een vuurtje wilt drinken zodra het begint te schemeren op een heerlijke zomeravond, of marshmallows roosteren, tot met vrienden een heerlijk avondje rond het vuur zitten, alles is mogelijk. Een vuurkorf brengt - net als andere buitenhaarden - een echte kampeersfeer, maar dan in je achtertuin. Echt gezelligheid met het geluid van knisperend vuur op de achtergrond. Ben jij al om?
Een vuurkorf komt in verschillende soorten, afmetingen, designs, kleuren en materialen. De meeste vuurkorven voor in je tuin zijn gemaakt van metaal of roestvrijstaal (RVS). Het is vuurbestendig materiaal dat in veel verschillende vormen gegoten kan worden. Het design kan ook verschillen, waarbij er een vuurkorf is voor ieders smaak. Sommige modellen zijn strak afgelakt (denk bijvoorbeeld aan vuurkorven van Glammfire), andere modellen zijn robuust afgewerkt met geroest staal (cortenstaal), zoals BonFeu. Hou wel rekening met het feit dat op ten duur alle vuurkorven onder de weersinvloeden (vorst en regen) gaan roesten. Desalniettemin zal dit ook een stoere uitstraling geven aan je vuurkorf! Wil je dit proces zoveel mogelijk tegengaan? Dan adviseren wij om de vuurkorf op te bergen of te beschermen middels een beschermhoes. Dan gaat je vuurkorf langer mee, voorkom je roestvorming en kan je langer genieten van je strakke vuurkorf!
Een veelvoorkomende vraag is hoe je een vuurkorf het beste kan aansteken. Vul als eerst de vuurkorf met goed haardhout. Het liefst met droog hout met een FSC-keurmerk. Plaats eerst grote stukken haardhout in de vuurkorf en omring het met zaagsel en kleine haardblokken. Zorg er voor dat je voldoende ruimte houdt tussen het haardhout. Er moet namelijk voldoende zuurstof bijkomen. Om het vuur te kunnen aanwakkeren adviseren wij om oven gedroogde aanmaakkooltjes aan de stapel toe te voegen. Met verschillende aanmaakblokjes in combinatie met de aanmaak latjes is het mogelijk om het vuur te laten starten. Zorg voor de zekerheid en je eigen veiligheid dat je de haard met een lange aansteker aansteekt. Hierna is geduld een schone zaak en kan je het vuur het werk laten doen. Na een tijdje zal het vuur nieuwe brandstof nodig hebben. Hiervoor dien je nieuwe houtblokken ‘op’ het vuur te leggen. Doe dit wel voorzichtig, anders komen er veel kooltjes los en dat verhoogt het brandgevaar.
Om langer van een vuurkorf te kunnen genieten zijn er een aantal onderhoudstips. Zo blijft de vuurkorf schoon en hoeft hij niet elk jaar vervangen te worden.
Roestvrijstalen vuurkorf, design vuurkorf, industriële vuurkorf of moderne vuurkorf? Alles kan je vinden bij Haardcenter.nl!
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen