Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Wat is een infrarood haard? Alles wat je moet weten over infrarood haarden!
HC
Dave
14 Apr 22
Wat is een infrarood haard? Alles wat je moet weten over infrarood haarden!

Tegenwoordig zijn duurzame haarden een steeds belangrijkere topic. Mensen zijn op zoek naar een alternatieve haard vanwege de stijgende gasprijzen en dat is logisch natuurlijk. Maar hoe kan je duurzaam genieten van een haardvuur zonder dat de energierekening snel omhoog gaat? Tegenwoordig zijn er meerdere ontwikkelingen gaande rondom elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Doordat er steeds meer mensen zonnepanelen op de woning installeren, is het interessant om een elektrisch gevoerde haard te laten installeren. De nieuwste ontwikkeling binnen deze haarden zijn infrarood haarden. Maar wat houdt dit precies in?

Wat zijn infrarood haarden?

Infrarood haarden zijn haarden welke elektrisch gevoerd zijn en stralingswarmte afgeven. De omgeving wordt aangestraald door onschadelijke infraroodstralen. De warmte is direct te voelen, waarbij de ruimte effectief en direct wordt verwarmd door de infrarood haard. Dit geeft niet alleen een heerlijke warmte, maar daarnaast kan je ook nog steeds genieten van een haardvuur. 

Infrarood haarden zijn moderne en energiezuinige alternatieven voor traditionele hout- of gaskachels. Ze gebruiken infraroodstraling om warmte af te geven, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Hier zijn enkele belangrijke punten over infrarood haarden:

Infrarood haard kopen

Infraroodstraling: In plaats van de lucht direct te verwarmen, verwarmt een infrarood haard objecten en mensen in de ruimte. Dit gebeurt door middel van infraroodstraling, die vergelijkbaar is met de warmte van de zon. Infrarood haarden zijn zeer efficiënt omdat ze de warmte rechtstreeks overdragen naar objecten en mensen, zonder veel energie te verliezen aan het verwarmen van de lucht.

Waarom kiezen voor infrarood haarden?

Onze infrarood haarden verwarmen (heater), zuiveren (purifier) én ontsmetten (sanitizer). Het door Olmar ontworpen Far Infrared Radiation verwarmingssysteem (FIR) combineert drie functies – zuivering, ontsmetting en temperatuurregeling – in één apparaat dat de kwaliteit van het binnenleven aanzienlijk kan verbeteren. In het bijzonder maakt de (door Olmar gepatenteerde) Dual Ag+-technologie het mogelijk om de voordelen van biogene emissies te combineren met de antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen van ionisch zilver.

Infrarood verwarmen

Far Infrared Rays (FIR)
Het verwarmt door straling van "Far Infrared Rays (oftewel verre infraroodstralen) welke in warmte terugkeren bij elke vorm van lichamelijk contact. Deze golven behoren tot een kleine hoeveelheid elektromagnetisch spectrum van licht - dat van de zon - en verwarming niet de lucht, maar uitsluitend bij het bereiken van lichamelijk contact. De "verre infraroodstralen", uitgezonden door straling, wordt geabsorbeerd door lichamelijk contact van mensen in de omgeving. Deze energievorm draagt bij aan therapeutische voordelen.

Inverterverwarming: energiebesparing
De technologie maakt het mogelijk om de energie te optimaliseren die nodig is om de gewenste temperatuur in de ruimtes te behouden. Hoe meer de temperatuur stijgt, hoe minder energie er nodig is om deze te stabiliseren. Dit leidt tot het gebruik van het minimale houdvermogen (200 watt), met een besparing van maximaal 40% op het elektriciteitsverbruik in vergelijking met wat normaal gesproken nodig is in vergelijkbare omstandigheden. De functies worden aangestuurd door de meegeleverde Wiremote Conforte afstandsbediening.

Gezondheidsvoordelen
Penetratie door de huid en de onderhuidse lagen interageren Far Infrared Rays met water moleculen en organische stoffen die levende weefsels vormen. Om deze reden worden ze gedefinieerd als BIOGEEN. De biogene stralen die het vitale systeem binnendringen, bevorderen een lichte verwijding van de haarvaten, bevorderen een significante toename van de bloedstroom en een activering van het weefsel- en celmetabolisme. Net als de warmte van de zon hebben Far Infrared Rays een uiterst positief effect op de omgevingstemperatuur, maar ook op de gezondheid: ze verwijderen geen stofdeeltjes, maar ze voorkomen schimmelgroei, vochtigheid en condensatie, ze drogen de lucht niet uit en stoten geen enkele vorm van fijnstofuitstoot van PM10 of CO2 uit in de atmosfeer.

Zuiveren

Luchtzuivering door zilverionen (Dual Ag+ Technology)
Langgolvige infraroodstralen (binnen het bereik van 4 en 14 micron) worden gegenereerd door een glasplaat die is verkregen met een speciaal technologisch proces dat het invoegen van een 85% puur zilvercircuit mogelijk maakt voordat het glas wordt gehard. Deze gepatenteerde technologie heet Dual Ag+ Technology.

Door het natuurlijke proces van moleculaire oscillatie van zilver, zetten de warmtegeneratoren van OLMAR 99,9% van de elektrische energie om in warmte zonder zichtbaar licht te genereren, waardoor een uitstekende efficiëntie wordt bereikt.

Het exclusieve gebruik van 85% puur zilver ingebracht in glas is de kern van Far Infrared Rays warmtegeneratoren van Olmar, genaamd FIR-Dual Ag+ Technology. Zilver is de enige warmtegenerator en er worden geen andere zichtbare elementen gebruikt.

Vergeleken met alle andere Far Infrared Ray generatoren, hebben de generatoren met Dual Ag+ Technology van Olmar geen beperkingen qua bedrijfstijd. OLMAR-generatoren verwarmen de omgeving zonder verlies van efficiëntie of duurzaamheid: ze zijn stil, bevatten geen mechanische componenten en stoten geen restdeeltjes uit, wat zorgt voor een groen proces en een hygiënisch, thermisch welzijn.

Deze door OLMAR ontwikkelde technologie, die bestaat uit het toevoegen van 85% puur zilver aan de glasplaat vóór de temperfase, combineert de gunstige effecten van biogene golven met de antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen van zilverionen.

Ontsmetten

Ontsmetten met Ozono by Oxy Activate
De ontsmetting wordt uitgevoerd met ozon: een natuurlijk gas dat extreem desinfecterend is. Panelen van OLMAR geven 8 miljoen negatieve ionen per kubieke centimeter af aan de lucht met een emissie van 50 milligram/uur ozon.

HC
Dave
14 Apr 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta